Masszázs az érintés csodája,mely hat a testünkre és a lelkünkre is.

Keleti filozófia szerint minden betegség lelki eredetű. Kung Fu-Ce: Mondd el és elfelejtem; Mutasd meg és megjegyzem; Engedd, hogy csináljam és megértem.

 

 

 

                    

                   Láb masszázs (Nuad Fathao)                                                  

 

A Thai lábmasszázs sok tekintetben eltér a hagyományos talpmasszázstól. Mintahogy a nevéből is kiderül nem szükül le csak a talp és lábfej területére,mint a talpmasszázs.A thai lábmasszázst combközépig végezzük.A lábmasszírozás után a páciens kaphat egy vállmasszírozást,fejmasszírozásal együtt.Megfelelően végezve a maszírozás ingerületeket küld a test különböző szervei felé,ebben áll gyógyító,relaxáló hatása.


A két láb a bal és a jobb test-félhez igazodva egységet képez. A kettős szervek területei tehát, mint például a vesék, mindkét lábon megtalálhatók. A középen elhelyezkedő testrészek, mint a pajzsmirigy, mindkét talp belső felületén keresendők. A talp valójában a test térképe, ahol megleljük azokat a pontokat, ahol az esetleges betegségeket megelőzhetjük, kiküszöbölhetjük azokat. Ha egy testrész vagy szerv beteg, keringése rossz, a megfelelő pont a talpon különösen nyomásra érzékennyé válik. Ha ezt a pontot masszírozzuk, a hozzá tartozó testrégió keringése javul.

A thai lábmasszázshoz egy különleges segéd pálcikát is használunk! A pálcika a középső részén rovátkázva van. Ennek az a szerepe, hogy amikor az ujjak között dolgozunk, jobban fejtse ki a hatását.
A thai lábmasszázst a comb közepéig végzzük, beléértve a térd alapos masszírozását.
Befejezésül, mint egy kényeztetésként, olykor a hajas fejbőrt is átmasszírozzák, sőt egy rövid arcmasszírozást is kap a paciens.

Testünk mindent elárul rólunk. A test beszél, csak észre kell vennünk, befolyásolja testalkatunkat a neveltetés, test- és mozgáskultúránk, életvezetésünk, környezeti hatások, foglalkozásunk, munkánk is.
Ismertek a személyiség és a testalkat bizonyos jeleinek összefüggései, melyeket a diagnosztizálásban és gyógyításban egyaránt felhasználhatunk. Az érzelem és a gondolatvilág fontos hatást gyakorol az egészségre. Az is igaz, hogy egy jól kondicionált test hozzájárul a személyiség fejlődéséhez. Ha egy személynek rejtett területei vannak, belső feszültség, gátlásosság alakul ki. Ilyenkor az energiaáramlás valahol akadályozott, megelőzően, feltorlódott állapotban van.


Amíg élünk, újabb és újabb energiák érkeznek. Ha az energia valamelyik szinten mindig megállítódik, akkor azon a szinten lévő szerv betegszik meg. Az energia betorlódás vagy hiány jelenti a fájdalmat.
Betegség akkor van, ha ott energiahiány vagy többlet van.
Egy reflexpont vagy terület érzékenysége vagy fájdalma azt jelenti, hogy a hozzátartozó belső szervben funkciózavar vagy megbetegedés áll fenn.

A hatás egyszerre nyugtató és serkentő. Az energiapontok nyomása javítja a vér- és nyirokkeringést, stimulálja a belső szerveket és serkenti működésüket, egyensúlyba hozza a test energiarendszerét; a nyújtásokkal kiegészülve pedig oldja az izmok, ízületek merevségét és feszültségét, növeli a test rugalmasságát, és jótékonyan hat a csontozatra. Masszázs után ruganyosnak érezzük magunkat, könnyebben mozgunk, és megszűnik izmaink merevsége.
A feszültségoldó hatás nem csak a testre, de a lélekre is vonatkozik.Fontos tudnivalók: Tilos masszírozni!


Eszméletlenség – okát csak orvos állapíthatja meg.
Hírtelen fellépő bénulás, beszédzavarok. Oka és terápiája orvosi megítélést igényel (érsplazmus, -elzáródás, vérzés stb.)
Gyorsan kifejlődő gyulladásos állapotok.
Véres hányás, széklet (gyors elgyengülés, belső vérzés, belgyógyászati ellenőrzés)
Mérgezések, akut rosszullétek (gyors, gyakran intenzív ellátást igényel).
Heveny gyulladás a visszerekben (leszakadhat egy darab -embólia)
Gombás láb, mivel a masszázs során szétterjedhet a fertőzés.
Orbáncos láb, égés, lábszárfekély, üszkösödés vagy nyílt seb, törés.
Fertőző betegség, súlyos szívbetegség.
Olyan betegségek, amelyek orvosi beavatkozást igényelnek.
Veszélyeztetett terhesség.
Alkoholos, drogos állapot.
Terheseknél nem ajánlott.
Daganatos betegségeknél nem ajánlott
Elmezavaroknál.
Magas láz – 38’C fölött.

Oktatást vállalok : Kiss Csaba Természetgyógyász

Alternatív mozgás-masszázs terapeuta,reflexológus

Érdeklődni: Dél-Magyarország Kiskunmajsa

 

06-20/3-575957

 

 

 

Forrás: Baranyi Ágnes tanárnőmtől

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Természetgyógyászat,gyógyítás,tanfolyam,oktatás,képzés,Kecskemét,Szeged,Kiskunmajsa,Dél-Magyarország,masszázsoktatás,természetgyógyász iskola,eü modul,tgy modul,amm,reflexológia,csontkovácsolás,thai,shiatsu,,csikung,qigong,hangterápia tibeti zengőtálakkal,babamasszázs,energiagyógyászat.thai masszázs oktatás,shiatsu masszázs oktatás,thai baba masszázs oktatás,masszőr képzés,dél-alföldön,természetgyógyász képzés ,reflexológus képzés,alternatív mozgás-masszázs terapeuta képzés, természetgyógyász tábor,kineziológiai tábor,kinezilógiai képzés,prana,prana nadi,reiki,aktív szellemgyógyászat,méregtelenítés,tértisztítás,elsavasodás,homeopátia,gyógynövények,

jóga,intimtorna,taichi,harmónia,szeretet,angyalok,arkangyalok,önmegvalósítás,öngyógyítás

thai masszázs tanfolyam,shiatsu masszázs tanfolyam,thai baba-gyermek masszázs tanfolyam,thai lábmasszázs tanfolyam ,csontkovácsolás tanfolyam,talpmasszázs tanfolyam,csikung tanfolyam

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 20
Tegnapi: 28
Heti: 100
Havi: 556
Össz.: 108 928

Látogatottság növelés
Oldal: Thai lábmasszázs
Masszázs az érintés csodája,mely hat a testünkre és a lelkünkre is. - © 2008 - 2018 - masszazsoktatas.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: talpmasdzázs stroke - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »